NFT-project uitgelicht: Cryptopunks.

cryptopunksnfts

Eén van de allereerste NFT-projecten waren de cryptopunks. Een project van Larvalabs. 10.000 unieke pixel-art karakters, waarvan het eigendom geregistreerd staat op de Ethereum Blockchain. Dit project is misschien wel het startschot geweest voor het fenomeen crypto-art. Als oudste NFT-project van naam lijken de cryptopunks inmiddels een status als “Store of Value” te hebben veroverd, en vindt er een levendige handel plaats. 

De cryptopunks zijn samengesteld uit een aantal vaste gezichtskenmerken zoals het haar, een baard of accessoires zoals een pijp. Naar mate deze kenmerken minder vaak voorkomen wordt er over het algemeen meer betaald voor een cryptopunk. Op 11 maart 2021 werd een cryptopunk verhandeld voor 4.200 ethereum. Op die dag vertegenwoordigde dat een waarde van ruim 6,4 miljoen euro.

Veel Cryptopunks vinden hun weg naar de handen van NFT-fondsen zoals whale (link: https://whale.me/) of de NFT-collectie van het ‘Flamingo DAO’ collectief. Investeerders die geen interesse hebben om zelf NFT’s te verzamelen, maar wel willen speculeren op prijsstijgingen kunnen investeren in deze fondsen. 

Omdat Crypto-punks gewild zijn, zijn er ook veel klonen in omloop. Zorg er dan ook voor dat je bij het aankopen van een cryptopunk (of welke NFT dan ook) te maken hebt met het juiste smart contract.

Related posts

Leave a comment