NFT-project uitgelicht: Cryptokitties.

cryptokittiesnft

Misschien wel het bekendste NFT-project ter wereld. De cryptokitties. Tot 2017 was de Ethereum blockchain vooral het terrein van serieuze projecten. De ene na de andere ERC-20 token werd uitgegeven, vaak vergezeld van een bloedserieuze belofte om de wereld te veranderen. Maar ineens waren ze er. De cryptokitties. 

De combinatie internet en katten is een bewezen formule. Denk maar aan LOLcatz, Grumpy Cat en NYANcat. De kitties waren dan ook direct een enorme hype. Kopers konden twee katten met elkaar laten breeden, waardoor een nieuwe kat (een NFT) werd ‘geboren’. Soms met zeldzame en gewilde eigenschappen. Het spelletje was even zo populair dat het Ethereum netwerk bijna plat lag. De enige manier om nog transacties te kunnen verrichten was door torenhoge ‘gasfees’ te betalen. Toen een novum. In 2021 de dagelijkse realiteit. 

Voor cryptokitties werden en worden flinke bedragen neergeteld. Op het hoogtepunt van de hype werd crypto-kittie ‘Dragon’ voor 600 Ethereum verkocht. Op dat moment stond dat gelijk aan een bedrag van ongeveer € 147.000,-. Het Cryptokitties project is nog steeds actief, en er zijn cross-over projecten zoals een samenwerking met de game Gods Unchained, en een speciale Collectible pack voor de verzamelaars van NBA Topshots.

Related posts

Leave a comment